wtorek, 1 marca 2011

Muffiny z malinami i białą czekoladą




Maliny?
Przepyszne! 
Maliny z białą czekoladą?
Niego w gębie! :)

 Składniki: (12 sztuk)
  • 2 szklanki mąki,
  • 2 łyżeczki proszku do pieczenia,
  • 1/2 łyżeczki sody,
  • 1/8 łyżeczki soli,
  • 3/4 szklanki cukru,
  • 2 duże jajka,
  • 1 szklanka jogurty naturalnego,
  • 6 łyżek oleju lub roztopionego masła,
  • 1 szklanka świeżych malin (dodaję trochę więcej),
  • 3/4 tabliczki białej czekolady.

Sposób przygotowania:

Do pierwszej miski dodać przesianą mąkę, proszek do pieczenia, sodę oraz sól. Dokładnie wymieszać. W drugiej misce lekko ubić jajka, następnie wymieszać je z jogurtem oraz olejem lub masłem. Zawartość obu misek połączyć, wsypać maliny i posiekaną czekoladę- krótko i niezbyt dokładnie wymieszać. Ciasto nałożyć do foremek na muffiny. Piec w temperaturze 200 stopni C przez około 20- 25 minut.


Brak komentarzy:

Prześlij komentarz