Maliny?
Przepyszne!
Maliny z białą czekoladą?
Niego w gębie! :)
Składniki: (12 sztuk)
- 2 szklanki mąki,
- 2 łyżeczki proszku do pieczenia,
- 1/2 łyżeczki sody,
- 1/8 łyżeczki soli,
- 3/4 szklanki cukru,
- 2 duże jajka,
- 1 szklanka jogurty naturalnego,
- 6 łyżek oleju lub roztopionego masła,
- 1 szklanka świeżych malin (dodaję trochę więcej),
- 3/4 tabliczki białej czekolady.
Sposób przygotowania:
Do pierwszej miski dodać przesianą mąkę, proszek do pieczenia, sodę oraz sól. Dokładnie wymieszać. W drugiej misce lekko ubić jajka, następnie wymieszać je z jogurtem oraz olejem lub masłem. Zawartość obu misek połączyć, wsypać maliny i posiekaną czekoladę- krótko i niezbyt dokładnie wymieszać. Ciasto nałożyć do foremek na muffiny. Piec w temperaturze 200 stopni C przez około 20- 25 minut.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz